MVSFORUMS.com Forum Index MVSFORUMS.com
A Community of and for MVS Professionals
 
 FAQFAQ   SearchSearch   Quick Manuals   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

MDT not on in CICS screen fields

 
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MVSFORUMS.com Forum Index -> CICS and Middleware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rajkannan
Beginner


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 64
Topics: 31

PostPosted: Sun Aug 02, 2020 7:19 am    Post subject: MDT not on in CICS screen fields Reply with quote

Hello all,

I am involved in Micro Fous Migration project. Found a strange scenario in Micro Focus enironment in CICS. When there is no changes in a CICS screens fields i.e MDT is not ON for any of the fields in the screens but the screen fields has values and once the Enter is pressed the receive map is casuing all low values to the screen fields and when again send map is done the screen fields are blanks.

When checked the same in Mainframe this scenario doesnot happen. Please let me know if any option in map or send/receive map option can be chnaged to avoid the above scenario.

Thanks,
P.Rajkannan
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kolusu
Site Admin
Site Admin


Joined: 26 Nov 2002
Posts: 12354
Topics: 75
Location: San Jose

PostPosted: Sun Aug 02, 2020 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Rajkannan,

Is your transaction reading off TSQ ? A rule in APCICSIN named $TP-MDTOFF-BUILD-QUEUENAME builds the temporary storage queue name used to store the screen records. You can change this rule.
_________________
Kolusu - DFSORT Development Team (IBM)
DFSORT is on the Web at:
www.ibm.com/storage/dfsort

www.linkedin.com/in/kolusu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Rajkannan
Beginner


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 64
Topics: 31

PostPosted: Mon Aug 03, 2020 8:52 am    Post subject: MDT not on in CICS screen fields Reply with quote

Hi Kolusu,

Yes it uses TSQ. Could you please let me know exactly what needs to be done in order to set the MDT on when there is no chnages to screen fields and enter is pressed.

Regards,
P.Rajkannan
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kolusu
Site Admin
Site Admin


Joined: 26 Nov 2002
Posts: 12354
Topics: 75
Location: San Jose

PostPosted: Mon Aug 03, 2020 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Rajkannan,

If you are fixing Microfocus program You need to change the flag $TP-MDTOFF-BUILD-QUEUENAME.
_________________
Kolusu - DFSORT Development Team (IBM)
DFSORT is on the Web at:
www.ibm.com/storage/dfsort

www.linkedin.com/in/kolusu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Rajkannan
Beginner


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 64
Topics: 31

PostPosted: Tue Aug 04, 2020 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Hi Kolusu,

Thanks for the reply. Meanwhile just wanted to check if we need to update this $TP-MDTOFF-BUILD-QUEUE in the configuration information in enterprise server.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MVSFORUMS.com Forum Index -> CICS and Middleware All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


MVSFORUMS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group